Акула-мако (Isurus oxyrinchus)

Аку́ла-ма́ко, сіро-блакитна оселедцева акула, (Isurus oxyrinchus) — представник родини оселедцевих акул ряду ламноподібних.

Географічне поширення

Поширена в усьому Світовому океані в помірних і тропічних широтах.

Характеристика

Середня довжина тіла — 3,2 м, маса  — близько 100 кг. Максимальна достовірно відома маса становила 554 кг, хоча є підстави вважати, що це не межа. Найспритніша серед акул. За деякими даними, її швидкість може сягати понад 70 км/год. Живиться рибою. Становить небезпеку для людини. Є промисловим видом, м'ясо якого споживають в їжу.

Література

  1. Жизнь животных: В 6 т. Москва : Просвещение, 1971. Т. 4. Ч. 1. Рыбы. 655 с.

Автор ВУЕ